perjantai 26. lokakuuta 2018

Osa 1: Tyhjätasku maailmalla


Tässä tapaatte Esmeralda Harmaasuon. Sattumusten seurauksena Esmeralda joutui muuttamaan kotipaikkakunnaltaan kauas Newcrestin kylään.Esmeralda tarkisti puhelimella tilitiedot. "Jestas, nolla simeleonia!" hän hämmästyi. "Taitaa olla paras etsiä jostain rahaa nyt heti, eihän minulla ole rahaa edes ruokaan!" Ilmeisesti Esmeraldan vanhemmat olivat tyhjentäneet tyttärensä tilin.


Esmeralda huomasi kyltin, jonka luona sai kalastaa.


Epätoivo meinasi iskeä, mutta lopulta Esmeralda sai napattua muutaman kalan.


Oli melko viileä kevätpäivä, joten Esmeralda puki talvitakin päälleen. Hän päätti mennä tutustumaan paikallisiin. "Moi, mä oon Esmeralda", hän esittäytyi.

"Öö, moi", paikallinen mies vastasi.

He vaihtoivat muutaman sanasen, mutta lopulta miehen piti mennä ruokkimaan hamsterinsa.


Esmeralda alkoi taas surffailemaan puhelimella, ja tarkasti samalla mistä löytyisi edullinen ruokapaikka.


"Hyvä herra, odottakaa!" Esmeralda huusi ja juoksi toisen paikallisen miehen perään.

"Pystyisittekö kertomaan, mistä löytyisi edullinen ravintola?" Esmeralda kysyi ja esittäytyi. "Hmm, pitääpä miettiä. Olen muuten Mitchell Kalani", mies kertoi.


Esmeraldaa nauratti miehen sukunimi, joten hän kertoi vitsin: "Muut söivät makaronilaatikkoni, Mitchell Kalani", ja samalla näytti Mitchelille kuinka suuren kalan oli äsken pyydystänyt.


Mitchell kysyi ravintolavinkkiä ohikulkijalta, joka neuvoi heidät hampurilaisravintolaan joka sijaitsi vain parin korttelin päässä. Mitchell mainitsi olevansa myös nälkäinen, joten hänkin tulisi testaamaan ravintolan tarjonnan.

Ohikulkeva nainen katsoi hieman kateellisena Esmeraldaa, joka oli komeiden miesten ympäröimänä.


"No niin, täällä ollaan" totesi Mitchell heidän saavuttuaan ravintolan pihaan.


Esmeralda halusi heti ensimmäiseksi mennä kehumaan kokkia: "Voi mitkä hyvät tuoksut täältä leijailee, uskon, että ruoka on todella maukasta!"


Sillä välin Mitchell siivosi ravintolaa, ilmeisesti paikan hygieniataso ei ollut hänen mielestään tarpeeksi korkea.


"Saisinko pöydän kahdelle, kiitos!" Esmeralda pyysi.


Esmeralda näytti vähän nyrpeää naamaa, koska tarjoilija ilmiselvästi flirttaili Mitchellille.


Myös eräs paikallinen nainen nimeltään Katriina Terhakainen halusi tulla tutustumaan Mitchelliin, mutta tämä lähinnä nauratti Esmeraldaa.


He söivät Esmeraldan tarjoamat hampurilaisateriat hyvällä ruokahalulla ja juttelivat samalla niitä näitä. Esmeralda yritti olla välittämättä tarjoilijasta, joka seisoi vähän liian pitkään heidän pöytänsä vieressä.


Illan päätteeksi Esmeraldan ei auttanut kuin painua puiston penkille nukkumaa, kotiahan hänellä ei ollut.Aamulla Esmeralda heräsi hyvin nälkäisenä, ja päätti kutsua Mitchellin syömään taas samaan ravintolaan. "Huomenta Mitchell, mukava nähdä taas", Esmeralda sanoi ja halasi Mitchelliä. "Joo, toki on", vastasi Mitchell hieman vaivaantuneena äkillisestä läheisyydestä.

Pöydässä Mitchell, joka työskenteli itsekin ravintola-alalla, kertoi Esmeraldalle heillä vapautuneesta tiskarin paikasta.


"Ainut ongelma on se, että työ pitäisi aloittaa jo tänään, ja olisi tietysti hyvä, jos osaisi edes jotenkin tiskata ja laittaa ruokaa", Mitchell luetteli.


Esmeralda röyhisti rintaansa ja sanoi: "Kyllä meikätyttö tiskauksen hallitsee jos jotain." Hän jätti mainitsematta, ettei ollut eläissään tehnyt ruokaa. Mutta nopeaakos sitä oppisi. He sopivat, että Esmeralda aloittaisi tänään koeajalla.


Ensimmäinen työvuoro alkaisi muutaman tunnin kuluttua, joten Esmeralda otti muutaman tunnin nokoset museon penkin edustalla.


Viimein tuli aika lähteä töihin.

Työvuoron jälkeen Esmeralda oli erittäin uupunut ja likainen. "Yyh, haisen ihan paistorasvalta", hän valitti, mutta vaipui pian uneen puiston penkille.


Aamulla Esmeralda meni kuntosalille suihkuun. (Ladatut vaatteet päällään :D)

Suihkun jälkeen oli mukava mennä rullaluistelemaan.


"Jee mä pysyn pystyssä!"


Esmeralda huomasi lähistöllä tutun herran (eli herra hamsterinomistajan), ja pyysi tätä mukaan luistelemaan.


Illemmalla Esmeralda tapasi Mitchellin nörttifestareilla. Mitchell oli Esmeraldan ainut ystävä, ja heistä oli tullut melko läheisiä.


"...ja sitten se lautaspino kaatui Heikin päälle", Mitchell kertoi päivän kommelluksistaan töissä.


Esmeralda ei voinut itselleen mitään kun huomasi, että toivoi Mitchellin olevan hänelle enemmän kuin pelkkä ystävä. Esmeralda ei ollut koskaan tapaillut yhtäkään miestä eikä muutenkaan tiennyt miehistä paljoa mitään, joten hän googletti "Miten mies isketään".


"Hahaa, näillä vinkeillä saan varmasti Mitchellin itselleni", hän uskoi.


Vietettyään aikaa tuntikaupalla internetissä etsien tietoa miehistä, Esmeralda oli aivan uuvuksissa. "Missähän minä tänään nukun?" hän mietti.


Karaokebaarissa oli pehmeä sohva. Esmeralda toivoi saavansa nukkua siinä rauhassa edes muutaman tunnin ennen seuraavaa työvuoroa, mutta eiköhän siihenkin joku tullut virnuilemaan.


"Hyvää huomenta, unikeko", kuului Mitchellin ääni aamulla. Hän oli tullut aamupalalle karaokebaariin.


"Hhuuoomenta", Esmeralda vastasi haukotellen. "Paljonko kello on? Ja onko täällä mitään syötävää?" "Baaritiskiltä saa sipsejä", kertoi Mitchell.


Tänään siis sipsit olivat Esmeraldan aamupala. Hän oli kuitenkin tyytyväinen, että sai edes jotain vatsaansa.


Ennen töihin lähtöä Esmeralda katsoi karaoke-esitystä. "Tuopa näyttää kivalta", hän tuumasi.


Esmeralda uskaltautui kokeilemaan itsekin, vaikka jännitys oli kova.


"...ja satulinna kaukomaan, sulle kuuluis kokonaaaan!" hän eläytyi laulamiseen.


Töistä palattuaan Esmeralda mietti, että tämä ei voi jatkua näin. Hän ei koskaan asunnottomana ollessaan voisi saada Mitchelliä itselleen. Hän laski töistä tienatut rahansa ja huomasi, että ne saattaisivat juuri ja juuri riittää vuokravakuuteen.


Esmeralda löysi ilmoituksen edullisesti kaksiosta San Myshunossa ja kävi katsomassa sitä. "Eipä ole kummoinen, mutta parempi kuin ei mitään", ja niin hän päätti allekirjoittaa vuokrasopimuksen ensimmäisestä omasta kodistaan.


Ensimmäinen yö omassa kodissa alkoi.****

Kiitos jos jaksoit lukea! Yritän saada seuraavan osan kirjoitettua vielä tämän viikonlopun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osa 4: Synttärijuhlat lähipiirin kesken

Kaksosten hoito oli aikaavievää puuhaa. Voimia kesken kiireisen arjen toi pariskunnan väliset pienet hellyydenosoitukset. Lasten...